16-09-2015

5 tips voor de winterstalling van uw motor

Tip 1: Was uw motor en poets 'm netjes

Vuil trekt vocht aan, vocht zorgt voor roest en helemaal bij stilstand gaat dat aardig rap. Kortom, zet uw motor schoon weg. Dat scheelt u niet alleen in het voorjaar, uw motor blijft er ook echt mooier door. Motorhoezen worden door ons verstrekt.

Tip 2: Laat uw motorfiets nooit staan met de accu er nog in

Zet de accu op een warm plekje. Vergeet 'm niet eens in de maand of twee maanden even bij te laden of zet de accu gewoon aan een druppellader (eventueel ook optioneel bij uw stalling te boeken).

Tip 3: Zorg dat uw tank tot de nok toe gevuld is

Waar benzine zit, kan geen condensvorming optreden die roest veroorzaakt. Zeker met de huidige benzine en het aandeel hydrofobe (wateraantrekkende) ethanol daarin, is water en dus roest in de tank een steeds vaker voorkomend probleem. Het aftappen van uw carburateurs (indien nog aanwezig), voorkomt (start)problemen.

Tip 4: Ververs alvast de olie

Niet alleen staat uw motor dan startklaar, oude olie bevat verontreinigingen en zuren die bij langdurige stilstand op uw motorblok kunnen invreten.

Tip 5: Bekijk de staat van uw banden, ketting en tandwielen

In de winter hebben motorzaken het rustig. Mol Cargo heeft de mogelijkheid om uw motorfiets te vervoeren van/naar de delaer voor een grote beurt. Profiteer hiervan, want zodra het voorjaar begint en u zin krijgt om te gaan rijden, dan bedenken alle andere motorrijders precies hetzelfde. Topdrukte bij de motorzaken dan en dus langer wachten tot u kunt rijden.
 
Helemaal de deur niet meer uit? Dat kan ook. Wij kunnen uw motorfiets bij u ophalen om in ons warehouse te stallen. Ook het weer terugbrengen kan geregeld worden.