17-03-2014

Motortransport seizoen 2014 van start met Motorbeurs Utrecht


Mol Cargo op Motorbeurs Utrecht

Menig motorliefhebber keek er naar uit en eindelijk is het dan zover. Het motorseizoen is weer begonnen! Zoals elk jaar in de afgelopen 3 decennia, werd ook dit jaar het motorseizoen afgetrapt met de motorbeurs in Utrecht. Op deze grootste motorbeurs van de Benelux, tonen de importeurs de nieuwste modellen en verkopen veel motordealers ook kleding, accessoires en tweedehands motoren. Ongeveer 90.000 fanaten waren van 20 t/m 23 februari in Jaarbeurs Utrecht te vinden. Dat is een toename van 3 % ten opzichte van de voorgaande editie. Een mooie opsteker voor de motorbranche, wat hopelijk een voorbode is voor de rest van het seizoen.

 

Topdrukte motorvervoer


Motortransport zonder verpakking De start van het motorseizoen betekent automatisch topdrukte bij Mol Cargo. In de periode februari t/m mei worden bij ons traditioneel de meeste motoren vervoerd. Niet alleen voor de motorbeurs in Utrecht, maar in heel Europa worden beurzen gehouden om de nieuwste modellen ten toon te stellen. Zo vervoeren wij motorfietsen o.a. naar locaties in Duitsland, Spanje en Finland en zelfs naar een persintroductie op Tenerife. Daarnaast willen alle Europese motordealers voor hun showroom en voor de door hen zelf georganiseerde dealershows natuurlijk ook over de nieuwste modellen beschikken. Alleen al hierdoor verwachten wij in de maand maart ongeveer 10.000 motoren te vervoeren. Een ongekend hoog aantal!

 

Beursopbouw

Als specialist in motortransport, zijn wij al jaren nauw betrokken bij het opbouwen en weer afbreken van motorbeurzen. Niet alleen met het vervoeren van de motoren, maar ook door zelf de handen uit de mouwen te steken op de beursvloer. De motoren worden in stelling gebracht voor de presentatie en de beursstands worden opgezet. Zo hebben we ook dit jaar weer met veel plezier onze bijdrage geleverd aan Motorbeurs Utrecht. Voor de opbouw zijn 25 vrachtwagens van Mol Cargo ingezet om 40 vrachten met motorfietsen (in totaal 1150 nieuwe en tweedehands motoren) te transporteren en 7 complete vrachten met kleding en standmateriaal.

 

Toen en nu

Innovatief transportsysteem Tot 11 jaar geleden was het voor onze medewerkers nog nachtwerk om na de laatste beursdag de stands weer leeg te krijgen. Toen werd er nog gebruikgemaakt van transportvlonders en heftrucks voor het vervoeren van de motoren. Het was tijdrovend werk om alle motorfietsen voor de transport op vlonders te zetten. Tegenwoordig is dat gelukkig anders. Na de introductie van ons innovatief transportsysteem, waarbij motoren naked kunnen worden vervoerd, werd er veel tijdwinst behaald. Niet alleen voor onze medewerkers, maar ook voor onze klanten. Door het gebruik van een klemmensysteem en speciaal ingerichte trailers, worden de motorfietsen los in de trailer gereden en in de daarvoor ontwikkelde wielklemmen vastgezet. Naast de tijdwinst, levert dit bovendien ook de nodige ruimtebesparing op. De verpakkingen worden weggelaten, waardoor optimaal de ruimte van de dubbeldek motortrailers kan worden benut.

 

 

Meer dan motortransport

Motortransport is onze specialisatie, maar dat wil niet zeggen dat we alleen daar actief in zijn. Als transportbedrijf zijn wij dagelijks sterk in de distributie van stukgoed en pallets. Iedere dag vertrekken 30 vrachtwagens door heel Nederland om de distributie van diverse goederen te verzorgen. Alle leveringen in Nederland vinden binnen 24 uur plaats.

 

Wilt u meer informatie over het vervoeren van motoren of over de distributie van goederen in het binnen en buitenland? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.