Skip to content Skip to footer
Over mol cargo

Historie

In het jaar 1934 was de oprichting van Mol Cargo in Buren (toen nog Mol B.V.) een feit. Crijn Mol sr. begon met zijn transportonderneming, waarbij hij zich richtte op het vervoer van zand en gravel.

Na 35 jaar aan het roer te hebben gestaan van een succesvolle onderneming, werd in 1969 het stokje overgedragen aan zoon Piet Mol. Onder zijn bewind werd de groei voortgezet en de transportactiviteiten verder uitgebreid. Zo werd er o.a. gestart met het vervoer van kranten en tijdschriften en begon het avontuur van het internationale transport. Beginnende met de Benelux en Duitsland, werd er vervolgens uitgebreid naar Engeland, Frankrijk en Italië.

Vanwege de liefde van Piet Mol voor motorfietsen, werd er in 1987 gestart met een nieuwe tak van transport, namelijk het motortransport. Inmiddels is deze tak uitgegroeid tot een specialiteit van Mol Cargo, waar we zeer trots op zijn.

Afbeelding2

In 1992 was de tijd aangebroken voor wederom een wisseling van de macht. Het bedrijf werd overgenomen door zonen Crijn en Pieter Mol, waardoor Mol Cargo officieel in handen is gekomen van alweer de 3e generatie van de familie.

Wat ooit begon als een kleine logistieke onderneming, is in drie generaties tijd uitgegroeid tot een middelgroot internationaal transportbedrijf met transport, warehousing en distributie als kernactiviteiten. Door deze groei werd het in 2005 noodzakelijk om van de locatie in Buren te verhuizen naar onze huidige locatie in Tiel. Met deze nieuwe locatie beschikt Mol Cargo over genoeg capaciteit om ook in de toekomst door te blijven groeien en haar klanten optimaal van dienst te zijn.